Erfaringer med ICE A1 modem og RRC 1258

Her skal jeg etterhvert skrive og opdatere litt om erfaringer med ICE net og fjernstyring av amatørradio via Remoterig RRC 1258 Mkll.

Jeg har brukt ICE til dette i mange år og det har fungert bra. Tidene forandrer seg og teknologien forandrer seg, slik ble det med mitt ICE modem også. Omtrent for ett år siden fikk jeg tilsendt nytt modem fra ICE, her var det ny teknologi, bedre hastighet osv. Så ble utfordringen for meg å få det til å virke til mitt bruk med kamera, alarm, temperaturmåling fjernstyring osv. Det første nye modemet som kom var ikke i orden da det var feil på en antennekontakt, jeg sendte det inn og fikk nytt som var 4G Type A.

Det første jeg studerte på med dette nye A1 modemet var at ICE tildelte meg en ikke offentlig ip adresse, de seks første tallene i min ip adressen var 100.100. Etter litt googling fant jeg ut at jeg var tildelt en intern nat ip adresse som ikke vil fungere til mine behov.

Etter noen runder med kundesupport traff jeg etterhvert på de riktige hyggelige kundebehandlerne som gav meg veldig god support. For å gjøre en sak enkel, forklarte jeg at jeg har et ip camera og trenger å gjøre portforwarding. (portforwarding må også brukes på radio RRC 1258).

Kundebehandler hos ICE satte meg opp til dynamisk offentlig ip adresse.Her kan man også få en fast ip adresse hvis man ønsker, dette ville isåfall koste 100,-kr ekstra pr. mnd. Jeg ønsket ikke fast ip adresse grunnet pris og en annen ting som er lurt å tenke på er dersom noen begynner å plage din ipadresse er det greit at den blir byttet innimellom.

Så var det å begynne jobben med å åpne porter i ICE modemet, heldigvis har jeg notert ned hva jeg brukte på det gamle modemet så dette var en grei sak. I skrivende stund har dette fungert nogenlunde siste året, men noen avbrudd har det blitt. Neste utfordring ble å sette igang ddns settinger i rrc 1258 mkll. Her har remoterig sin egen ddns som jeg bruker. (checkinterval 30) For å få dette til å fungere må du også angi en dns server. Under ip settings kan du bruke enkelte forskjellige dns servere i din RRC 1258, her hos ICE har jeg testet dns servere 185.83.167.68 og 192.168.0.1 eller 8.8.8.8 som er Google sin dns server.

Som en ekstra mulighet når jeg trenger å restarte ICE modem hjemmefra har jeg montert en bryter som styres via mobiltelefon sms.

 

Okt. 2016 LA3SHA

Legg igjen en kommentar